Frieda de Wit


Wie is Frieda de Wit?


Zij is geboren in Alkmaar. Eind van de jaren veertig aanschouwde zij de wereld met dezelfde verbazing als nu nog steeds.
Haar jeugd wordt niet zozeer bepaald door school en opleiding. Het leven en de immer steeds weer verrassende natuur zijn haar routebepalende interesses.
Al spoedig werd duidelijk dat ze een talent had voor het verbeelden. Verbeelden in de zin van weergeven als het leven in een soort naïviteit, een fantasiewereld waarin zij zich bevindt als ze schildert of tekent.
Pas toen ze bijna twintig was kreeg ze van een bevriende kunstenaar van de Bergense School Voor Beeldende Kunst haar eerste schildersles. Daarna stortte ze zich op oudhollands schilderwerk, hindelooper-, en zo.

Het leven besliste echter anders.
Toen zich echter op latere leeftijd de kans zich voordeed een kunstopleiding te volgen aan de academie was het haar tijd! Haar door het leven gerijpte fantasie geven haar schilderwerk hun mystieke sfeer en zet ze deze verbeelding op het doek met een licht verholen zwierige ongedwongen en ongerepte vrije impressie.
Ontdek haar werk en je beleeft de continue verbazing van de kunstschilderes Frieda de Wit.
Meer zien van deze Frieda de Wit? Je kunt haar werk zien en beoordelen en contact zoeken via de website:

www.friedadewit.nl.