Kunst in Callantsoog en omgeving


Exposities deelnemers Art Callantsoog:

Christa Hoek en Saskia Warneke exposeren het gehele jaar met enkele werken in strandhotel De Horn, Previnaireweg 4a te Callantsoog.

Beeldentuin de Booghgaard, Zwarte 1, Groote Keeten, is t/m 23 juli elke vrijdag, zaterdag en zondag open van 11.00 tot 17.00.
Saskia Warneke exposeert  in de Booghgaard, naast allerlei andere kunstenaars.
Voor meer informatie:  http://booghgaard.weebly.com/

Exposities e.d. in en rond Callantsoog:

Atelier Vos, Zeeweg 11, Callantsoog, is regelmatig vanaf 15.00 uur open deze zomer. Er zijn schilderijen, sieraden en andere kunstwerken te koop.

Expositie Hans Raap in Kerkje Callantsoog
Hans Raap exposeert in de maanden juli en augustus met tekeningen en schilderijen in de Protestantse kerk in Callantsoog.
Hans Raap is Callantsoger van geboorte en na 45 jaar op Wieringen gewoond en gewerkt te hebben , is hij sinds oktober 2015 woonachtig op het Jewelplein met zijn vrouw Annie.
Hans heeft al vele keren werk geëxposeerd en verheugt zich erop om dat nu in Callantsoog te kunnen doen.
De pentekeningen en schilderijen zijn vooral van (kust)landschappen, Callantsoog in de vorige eeuw en boerderijen uit de omgeving van Callantsoog
De expositie is in juli en augustus geopend van 14.00 tot 17.00 uur op de zaterdagen en zondagen en op de braderie-woensdagen.

Kunsroute Zijpe aan Zee
Met de voeten in het zand… Tijdens de ondergaande zon… Bij het geruis van de zee…
Van vrijdag 1 t/m zondag 17 september 2017 is het strand van de gemeente Schagen het decor van een nieuw kunstevenement, “Ku(n)stroute Zijpe aan Zee”.
Na tweeëntwintig jaar Kunstroute Zijpe langs de Grote Sloot, vindt het evenement nu plaats op een nieuwe locatie en in een andere vorm.
Voor één van de onderdelen, de Kampvuurconcerten, die plaatsvinden op de zaterdagavonden tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee, is de organisatie nog op zoek naar artiesten, bands en groepen met uiteenlopende muziekstijlen, die een optreden willen verzorgen.
De intieme en prachtige setting op het strand van de gemeente Schagen zorgt voor een unieke belevenis, zowel voor de artiesten als voor de bezoekers. Aan het eind van elke avond wordt er een winnaar gekozen die een prijs zal ontvangen.
Ku(n)stroute Zijpe aan Zee vindt plaats van 1 t/m 17 september op het strand van de gemeente Schagen in en rondom de tien strandpaviljoens en in Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee.
Naast muziek zullen er ook andere kunstvormen te zien / te beleven zijn, onder andere beeldende kunst, dans, theater, literatuur/poëzie.
Vanaf medio augustus kunt u het volledige programmaoverzicht, inclusief de tijden en de exacte locaties, vinden via
www.kunstroutezijpe.nl