Lisa Bakker-Schmidt


“Natuur, kleur en pure expressie.”

Mijn schilderijen zijn geïnspireerd door de Nederlandse natuur, mijn wereldreizen en het leven in andere culturen. De mooie kleuren om ons heen, de vrijheid van vogels en vlinders of de prachtige details in de natuur – dat fascineert me. Deze inspiratie probeer ik op het schilderdoek ‘te vangen’. De schilderijen hebben een vrolijke, opgewekte uitstraling, ik noem het ook wel ‘kunst waar je blij van wordt’.

Qua technieken experimenteer ik graag met verschillende materialen. Ik combineer acrylverf met aquarel, inkt, mixed media en collage. In mijn proces verbind ik graag de vrijheid van intuïtief schilderen met de duidelijke principes van de beeldende kunsten. Terwijl ik schilder staan plezier en nieuwsgierigheid voorop en ik geef het toeval graag de ruimte om ook mee te doen. Zo ontstaan vele lagen verf over elkaar, met verrassende elementen, wilde spetters en sterke contrasten. Samen vormen ze met elkaar kleurrijke schilderijen met abstracte achtergronden en figuratieve details.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van mijn werk. Mocht u meer willen zien en/of weten dan bent u welkom in Lisa’s atelier aan de Zeeweg 39, Callantsoog.
Elke woensdag geopend voor publiek, of op afspraak. Op de website vindt u ook meer informatie over Lisa’s werk als (kinderboek)illustrator en haar schildersworkshops.

www.atelierblauw.com