Susan Tijm


Mijn naam is Susan Tijm en ik ben geboren en getogen in Groote Keeten.

Kunst en creëren is altijd een onderdeel van mijn leven geweest. Misschien ligt de oorsprong op het strand waar we met zomerse dagen vaak met water en zand van alles maakte. Sinds een aantal jaar richt ik me op het maken van handgevormde keramiek. Klei fascineert mij, de expressiemogelijkheden van het materiaal zijn bijna eindeloos. Ook de afwerking, waar ik oxides, pigmenten en glazuren voor gebruik, bieden vele mogelijkheden. Raku -stoken is hier ook een onderdeel van, dit is een oude Japanse techniek, waar alle elementen samen komen en het object een unieke uitstraling geeft.

Inspiratie voor mijn werk haal ik uit mijn omgeving, de natuur, gebeurtenissen in de maatschappij en het leven. Ik hou van ontdekken, experimenteren en het proces van creëren. Hierdoor is mijn werk–heel divers in stijl. Van organisch tot figuratief of abstract.

Ik vind het leuk om samen met anderen kunst te maken. Mooie creaties die mensen beroeren, inspireren en vreugde geven.

Wanneer mensen kunst maken of bekijken, ontstaat er een wisselwerking  tussen mensen, objecten en omgeving en dat maakt het mogelijk andere culturen te ontdekken en te begrijpen. Het gaat niet alleen om herkenning van het bekende, maar vooral ook om het verkennen van het onbekende. Om geïnspireerd te raken en ervaring op te doen die in het eigen leven niet altijd vanzelf sprekend voor handen zijn. Hiermee verbindt kunst mensen en overstijgt het alle grenzen.

s.tijm@quicknet.nl